De Beweegfabriek.  

brengt je in beweging

Samenwerkingspartners

De Beweegfabriek werkt intensief en trots samen met verschillende partners. 


Veel gedrag is gewoontegedrag en minder bewust dan we denken. Meer voorlichting over gezond leven is nuttig, zeker bij kennisachterstand, maar lang niet altijd de oplossing. Plezier, aansluiten bij wat mensen in beweging zet en aanpassingen in de omgeving, die de gezonde keuze gemakkelijk en aantrekkelijk maken, hebben vaak een groter bereik en zijn minder kostenintensief. Veel van de interventies op gezond leven zijn wel effectief, maar bereiken te weinig mensen of zijn te kostenintensief om regulier in te zetten. We willen daarom vooral interventies ontwikkelen die mensen net dat duwtje in de goede richting kunnen geven -zogenaamde nudges- en belemmeringen wegnemen. De interventies grijpen direct aan op het gedrag van mensen. De uitdaging is om met een minimum aan middelen een zo groot mogelijk publiek bereiken.

Stappenplan naar het verbeteren van jouw gezondheid in 12 weken.

In jouw wijk kan je onder begeleiding van meer dan 45 gezondheidsexperts minimaal 12 weken aan de slag met jouw gezondheid. Het programma van BredaTelt ziet er als volgt uit:

  • BredaTelt is een 12 weeks programma;
  • Je start met een health check bij de fysiotherapeut bij jou in de wijk;
  • De scores worden ingevoerd in jouw Persoonlijke Gezondheids Omgeving;
  • Je kan diverse workshops bijwonen over onthaasten, bewegen, voeding en ontwikkelen;
  • Je kan twee keer per week sporten onder begeleiding bij het vitaliteitscentrum bij jou in de wijk;
  • Na 12 weken krijg je opnieuw een health check en kan je keuzes maken over hoe je verder wil gaan met het verbeteren van je gezondheid;
  • Gedurende de 12 weken kan je gebruik maken van een vitaliteitscoach die je via whatsapp kunt benaderen.Als een historisch gebouw uit de 19de eeuw, een gastronomische hotspot en een ontspannende privé wellness, biedt Hotel Merlinde het hoogste niveau van gastvrijheid aan haar gasten, zowel toeristen als gasten met een zorgvraag. Dit charmante en luxe hotel vindt u in centrum Breda, de Parel van het Zuiden. Voor iedere gast zijn er mogelijkheden om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen. Neem bijvoorbeeld een bezoekje aan onze privé wellness. Daarna neemt u plaats in de bistro of de patio bij mooi weer om te genieten van een heerlijke lunch en/of diner. Ook het lezen van een goed boek bij de open haard in één van onze salons staat garant voor ontspanning en optimaal genieten. Een verblijf in dit elegante decor zal u aangenaam verrassen. Gastvrijheid en hartelijkheid gaan hier hand in hand.

 


Beweeg-Wijs is een praktijk voor oefentherapie Cesar en Mensendieck in Chaam, Dorst en Breda voor kinderen en  volwassenen. Wij behandelen kinderen die moeite hebben met motorische vaardigheden. Daarnaast behandelen wij  volwassenen en kinderen met slaapproblemen of fysieke klachten zoals rugpijn,  bekken(bodem)klachten, ademhalingsproblematiek, hoofdpijn, etc. 


 

Wie vaak wakker ligt, niet uitgerust is na de nacht en zich overdag moe of lusteloos voelt, kan hier iets aan doen! Slaapoefentherapie kan de oplossing zijn als slapen niet meer vanzelfsprekend is. 

“Kinetic Analysis zet objectieve dataverzameling in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven. Dit geldt zowel voor de sport; het voorkomen van blessures, als voor de gezondheidszorg; aansluitend bij de behoefte van de individuele patiënt. Binnen het DWELL project wordt deze expertise ingezet om de diabetes patiënt optimaal te ondersteunen. Een holistische individuele aanpak, gericht op positieve gezondheid staat hierin centraal.”